De toekomst door Google Glass

No Comments

Gaat Google Glass zorgen voor een revolutie?

google-glass-300x210De langverwachte ‘augmented reality’-bril Google Glass is de wijde wereld ingetrokken. De eerste tweeduizend exemplaren zijn deze week namelijk van de band gerold. Google heeft ook de specificaties van de cyberbril bekendgemaakt.

Mede-oprichter Sergey Brin van Google toonde vorig jaar al een vroeg prototype van Google Glass. De eerste brillen zijn een zogenoemde ‘Explorer Edition’, en zijn bedoeld voor de mensen die zich een jaar geleden hebben aangemeld om de bril als eerste te mogen kopen voor 1.500 dollar (ruim 1.100 euro). Wanneer Google Glass in de winkels zal komen te liggen is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk is dat ergens in 2014. Verwacht wordt dat Google daar volgende maand op het ontwikkellaarscongres Google I/O meer bekend over zal maken.

Specificaties
De afgelopen dagen zijn we al wel een stuk wijzer geworden over wat de bril allemaal kan. Google heeft namelijk de technische specificaties van het apparaat vrijgegeven. Het beeld dat de drager van de futuristische bril te zien krijgt, zal vergelijkbaar zijn met de kwaliteit van een HD-scherm van 25 inch op een afstand van ongeveer 2,5 meter. De bril is uitgerust met een 5 megapixelcamera die ook 720p-video’s kan opnemen.

De batterij van de bril gaat ongeveer een dag mee, maar Google merkt daarbij wel op dat het opnemen van video’s en het gebruik van diensten als Google Hangouts de batterij sneller zal doen leeglopen. Google Glass heeft een mobiele dataverbinding via 3G of 4G. Hij ondersteunt wifi en bluetooth, en is daarmee te koppelen aan iedere smartphone die van deze draadloze verbindingen gebruik kan maken. Ook heeft het apparaat een uitgang voor Micro USB. Er komt ook een applicatie genaamd MyGlass, met behulp waarvan de bril ook sms- en gps-diensten kan ondersteunen. Dat laatste werkt echter alleen met het besturingssysteem Android 4.0.3 of hoger.

Voor de ingebouwde speakers maakt Google gebruik van Bone Conduction (botgeleiding), een techniek waarbij het geluid via het binnenoor door de botten van de schedel wordt geleid. Dat gebeurt ook met het eigen stemgeluid en is de reden waarom mensen hun eigen stem als lager en voller van klank ervaren dan de buitenwereld. Voor Google Glass betekent dit dat het geluid duidelijker klinkt in lawaaierige omgevingen, maar dat geluid van buiten niet wordt geblokkeerd. De techniek wordt ook veel toegepast bij hoogwaardige koptelefoons en headsets.

Ontwikkelaars
Verder heeft Google de zogenoemde Mirror API onthuld. Dat is simpel gezegd het systeem waarmee Google Glass kan communiceren met andere programma’s, en dat ontwikkelaars nodig hebben om hun eigen programmatuur en apps voor het apparaat te kunnen schrijven. Google moedigt programmeurs altijd aan om zelf zoveel mogelijk toepassingen te maken voor haar apparaten, en dat zal bij Google Glass niet anders zijn.

Google stelt overigens in de reglementen dat ontwikkelaars geen advertenties mogen tonen in het scherm van Google Glass. Ook is het niet de bedoeling dat applicaties die voor de bril worden ontwikkeld de gebruiker extra geld gaan kosten.

De bril wordt tot slot geleverd met extra drukpads voor op de neus en een stevig montuur. Vorige maand maakte Google al bekend dat er ook een variant op sterkte zal komen, zodat Google Glass ook (deels) kan dienen ter vervanging van een standaardbril.

Bron: hln.be

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Wij schrijven graag!

Wij zijn uitgegroeid tot een volwaardig webbureau en schrijven graag interessante artikelen dat ondersteuning en inspiratie kan bieden bij uw eigen werkzaamheden.

Gratis SEO-analyse!

Wij bieden professionele SEO-diensten die helpen websites beter vindbaar te zijn bij organische zoekresultaten en concurreren wij om de top posities van zeer competitieve zoekwoorden.

Meer interessante artikelen

Bekijk alle artikelen
No Comments

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.